Виновен ли е Лудогорец, за импотентните Левски и ЦСКА?

Как футболните отбори на Левски и ЦСКА се наакаха в гащите и обвиниха за този резил – Лудогорец

Лудогорец в сегашната си структура е от 2009г., когато ръководството поема Александър Александров. Едва през сезон 2010/2011 – собственик на отбора става Кирил Домусчиев! В А група, Лудогорец е от сезон 2011/2012!

Лудогорец с поредната шампионска купа

Първо – последното световното първенство на което участваме е във Франция (1998г.) и там дори не успяваме да излезем от групата. Европейските първенства през 1996г. и 2004г. също приключват в груповата фаза за националните ни!

Второ – сериозните проблеми на ЦСКА-София започват още през 1999г., когато собственик на ЦСКА става Васил Божков-Черепа и съдебни искове от страна на Нефтохимик за неизплатени задължения забавят картотекирането на играчите! Т.е. веднага след “ерата Илия Павлов”, ЦСКА започва да затъва в дългове, а успехите в Европа остават блян (макар, че още през 1994г. когато Илия Павлов поема издръжката на ЦСКА, отбора е в сериозни финансови затруднения)…

Мафията е във всеки спорт – пере пари и печели поддръжници сред оглупелия народ

През това време Левски стига единствено – веднъж до четвърт финал за Купата на УЕФА, а фиаското в Шампионска Лига година по-късно приключва с голова разлика от 1:17… И вместо да поддържа някакво ниво, под управлението на Тодор Батков, Левски започва с дълговете към държавата хазна, неизплатени трансферни суми към мениджъри, футболисти и т.н. Тоест, отбора загубва инерцията (и парите) от достигането на четвърт финал в сегашния турнир Лига Европа. Единственото значимо участие на Левски в евротурнирите последно е било през сезон 2005/2006…

Какво показва тази кратка справка в историята на двата най-поддържани клубни отбора в България, както и за националния ни отбор по футбол?

Националите не са постигнали нищо значимо (дори са подобрили някои антирекорди) от 1994г. до ден днешен! Това са 26г. (ДВАЙСЕТ И ШЕСТ) без успехи, от които 9г. (ДЕВЕТ) са преди появата на Лудогорец в професионалния футбол през 2011г.! Много преди Лудогорец да спечели първата си титла в А група, националния ни отбор, представен главно от футболисти на Левски и ЦСКА не може да излезе от групите през 1998г. (последно класиране на Световно) и от групите на Европейското първенство (1996г. и 2004г.)…

… защото феновете са просто извадка от интелектуалното ниво на обществото – т.е. защото сти тъпи.

Левски и ЦСКА започват да затъват в дългове близо 12г. (ДВАНАЙСЕТ )преди появата на Лудогорец в А група! Веднага след края на мафиотските групировки – т.н. “мутри” от ВИС и СИК, двата отбора се оказват без финансиране и подкрепа, въпреки големите спонсори, които ги захранват с най-голям бюджет от всички отбори по това време! Въпреки вече изградените школи, бази, терени и т.н. – двата отбора вървят стремглаво надолу, както в родното първенство, така и в европейските турнири! До ден днешен!

Какви са изводите?

1) Лудогорец и собственикът му не са виновни за положението на Левски и ЦСКА-София, нито за краха на Националния ни отбор по Футбол!

2) Лошото състояние на двата клуба е такова повече от 10 години преди появата на Лудогорец!

3) Лошото състояние на Националния отбор е от преди почти 26 години преди появата на Лудогорец!

Илия Павлов и “дясната му ръка” Евгени Горанов (директор на Кредитна Банка, която е собственост на Мултигруп и фалира през 1999г. Горанов до последно е в управителния съвет на ЦСКА (преди фалита)

Следователно

Феновете на двата отбора, трябва да търсят сметка от собствените си футболни дружества, от собствениците, които са ги управлявали през тези години (които са още живи или са на свобода) и от министрите на спорта, които са били такива от 1994г. до днес!

И докато феновете не осъзнаят това и не започнат да търсят причината за “прокобата” в собствената си къща – винаги ще са губещи, защото усилията им са насочени да мразят и рушат, а не да градят бъдещето на футбола в България. Това се отнася и за всички “спортни дейци” и публични личности – журналисти, бизнесмени, играчи и т.н които отявлено хвърлят жлъч и отнасят вниманието на проблема в друга посока, но не и в тях самите…

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of